Lunchkaart

Een middagje ontspannen genieten van mooie wijnen en heerlijke tapas!

Je kunt bij Restaurant Olijf terecht voor een uitgebreide Mediterrane High Wine, die bestaat uit een wijnarrangement en een wisselende selectie van heerlijke koude en warme tapas. Een passioneler alternatief voor een (late) lunch of een High Tea dus.

Het wijnarrangement bestaat uit
• Welkomstdrankje
• Speciaal geselecteerde wijnen, afgestemd op de gerechten, wit of rood.
• Ter afsluiting een heerlijke dessertwijn of sherry.

De High Wine wordt elke dag geserveerd, tot 17:00 uur!

€ 28,50.

 

SPAANSE COCA’S

Naast de welbekende tapas serveert Olijf ovenverse Spaanse Coca’s. Heerlijke broodjes van lekker luchtig deeg met mozzarella, die belegd worden met Mediterrane heerlijkheden. De Coca’s worden per drie geserveerd met warme nachos, crème fraîche en guacamole.
€ 16,50 p.p. (€ 4,- per stuk)

 Tomaat mozzarella salade.

– Tonijnsalade, kappertjes, rode ui.

– Geplukte kip kerrie salade, cashewnoot, bosui.

– Carpaccio, Mahon kaas, rucola, pompoenpitten, tru elmayonaise.

– Serranoham, Pico de Gallo.

– Geroosterde ribeye, paprika aioli.

– Brie, honing, walnoot.

– Vitello, kree enmayonaise, mini pomodori.

 

Combi coca’s tapas
€ 22,50 p.p. (minimaal 2 personen)

 

 

Tostades

Knoflookbroodjes van de grill belegd met:

  • Tonijnsalade
    kappertjes, rode ui. (4st)
    9,-
  • Geroosterde ribeye
    paprika, aioli. (4 st)
    9,-
  • Proeverij van tostades
    (4st)
    € 9,-
  • Kip kerrie salade
    cashewnoot, bosui. (4st)
    € 9,-

 

Sándwiches de la Panaderia

Keuze uit Barra Gallega, Flaguette tomaat/olijf of Barra Rústica Multicéréales.

  • Roergebakken ossenhaas
    sjalotten, rode wijnjus.
    15,50
  • Carpaccio
    Mahon kaas , rucola, pompoenpitten, tru elmayonaise.
    12,50
  • Serranoham
    Brie, walnoot, honing.
    11,50
  • Tonijnsalade
    kappertjes, rode ui, zoete komkommer.
    11,50
  • Geplukte kip kerrie salade
    cashew, bosui.
    11,50

Tapas a la Plancha

  • Proeverij
    van warme en koude tapas. Min. 2 personen.
    € 15,50 p.p.

Maaltijdsalades

  • Carpaccio
    tru elmayonaise, pompoen, Mahon kaas.
    16,50
  • Gefrituurde geitenkaas
    appelstroopdressing.
    16,50
  • Gerookte kipfilet
    Pico de Gallo, sinaasappel olijfolie. € 16,50
    16,50

A la Plancha

  • Embutidos a la plancha
    proeverij van Mediterrane vleeswaren met tomaat olijven tapenade en gegrild knoflookbrood.
    € 22,50
  • Queso a la plancha
    proeverij van Mediterrane kazen met dadelbrood uit eigen keuken.
    € 19,50
  • Combinación
    proeverij van Mediterrane vleeswaren en kazen met tomaat olijven tapenade en gegrild knoflookbrood.
    € 22,50

Koude tapas

  • Barra Gallega
    op steen gebakken Spaans brood, kruidenboter, aioli, tomaat, olijventapenade.
    6,50
  • Panne aioli
    warme knoflookbroodjes van de grill, kruidenboter, aioli, tomaat olijventapenade.
    7,-
  • Aceitunas mixtas
    gemengde olijven, piment, paprika, knoflook, rozemarijn.
    4,50
  • Aceitunas ajo
    groene mammoet olijven in knoflook gemarineerd.
    5,50
  • Rollo
    serranoham, vanillecrème, Amarenakers. (4 st)
    8,50
  • Twister
    bladerdeeg, chorizo, provencaalse kruiden, mosterd dip. (4st)
    7,50
  • Voorgerecht tapasmenu
    Samengesteld naar de waan van de dag.
    14,50 p.p. min. 2 p.
  • Pincho
    tonijn, sesam, wakame, zoete komkommer. (4st)
    12,50
  • Wrap
    gerookte kipfilet, little gem, pesto, rode ui, knoflookkiem. (4st) €
    € 8,50
  • Rotolo
    runderrookvlees, kokos, cashewnoot, Spaanse peper, bosui. (4st)
    8,50
  • Rotolo
    geroosterde ribeye, basilicum crème, tip asperge. (4st)
    12,50
  • Ensalada mixta
    salade bowl, geroosterde groenten, pompoenpitten, spinazie pesto.
    9
  • Gamba
    Noorse garnalencocktail, piri piri, mango, maistortilla.
    11,50

Nachos

  • Nachos
    Gegratineerd met kaas. Uit te breiden met de toppings: Tomatensalsa € 2,- / rode ui € 1,- / mini pomodori € 1,50 / jalapeno € 1,- / paprika € 1,50
    7,50
  • Nachos
    Gegratineerd met kaas, sour cream, guacamole. Uit te breiden met de toppings: Tomatensalsa € 2,- / rode ui € 1,- / mini pomodori € 1,50 / jalapeno € 1,- / paprika € 1,50
    8,50

Warme tapas

  • Queso parillo
    geitenkaas uit de oven, tijmhoning, notencrunch, gegrilde tostades.
    8,50
  • Calamares
    gefrituurde inktvisringen met cocktailsaus en limoen.
    10,50
  • Gamba’s al ajillo
    Spaanse garnalen met pikante knoflookolie en crostini.
    15,50
  • Croccante
    bitterbal, chorizo, paprika, citroenmayonaise.(4st)
    8,50
  • Solomillo
    roergebakken ossenhaas, sjalotten, rode wijnjus.
    15,-
  • Pollo
    sticky borrelkip, cola saus, koolsla.
    10,-
  • Gambas fritas
    tempura garnaal, sushi salade, nori, teriyaki. (2st)
    8,-
  • Hoofdgerecht tapasmenu, minimaal 2 personen.
    24,50 p.p.
  • Patatas bravas
    aardappels uit de oven, knoflook, rozemarijn, bravas saus.
    6,-
  • Hamburguesa
    rund, tomaat, cheddar, relish. (2st)
    9,50
  • Pincho
    varkenshaas, chimichurri, sumac, rode ui, peterselie. (3st)
    11,50
  • A la plancha
    krokant gebakken zeebaars, parel couscous, olijfolie, sinaasappel.
    13,50
  • Taco
    pulled pork, zoetzure rode ui, Chipotle saus. (2st)
    10,50
  • Empanada
    kip, Pico de Gallo, quacamole. (2st)
    7,-

Vegabites

  • Tempura
    bloemkool, teriyaki, sesam. (vegan)
    8,50
  • Croquetas
    feta, zongedroogde tomaat, paprika aioli. (4st)
    8,-
  • Tortilla
    tex mex courgette, spinazie, houmous, mozzarella. (vegan) (4st)
    10,50
  • Batatas fritas
    zoete aardappel frites, truffelmayonaise.
    6,50
  • Vega a la plancha
    vegetarische proeverij geserveerd als hoofdgerecht.
    24,50
  • Croccante
    mini geitenkaas, veldsla, appelstroop tijm dressing. (2st)
    8,50